esmaspäev, 29. aprill 2013

Projekt "Vanem Vend, Vanem Õde"



Projekt VANEM VEND, VANEM ÕDE

Liikumine „Vanem Vend, Vanem Õde“ pärineb Ameerika Ühendriikidest, kus 1904. aastal sama nime all loodi riskigrupi noorte ja vabatahtlike ühist tegevust hõlmav agentuur.
1997. aastal alustas liikumine „Vanem Vend, Vanem Õde“ ka Tartus ning 2002 loodi MTÜ Vanem Vend Vanem Õde,  mis on nüüdseks laienenud mitmetesse Eesti erinevatesse paikadesse.
Alates käesolevast aastast algatab MTÜ Maailm Lastele Võrus, koostöös Tartu Laste Tugikeskusega  projekti „Vanem Vend, Vanem Õde“ ka Võrumaal.
Projekti „Vanem Vend, Vanem Õde“ programmi eesmärgiks on luua sõprussuhe kahe inimese – täiskasvanud tugiisiku ja lapse vahel, mille tulemusel saavutame lastel kõrgema enesehinnangu ning loome positiivsema (sotsiaalsema) maailmavaate.
Programmis saavad osaleda kõik lapsed ning samuti lapsed, kes on jäänud vanemliku hoolitsuseta, kes saavad vähest tähelepanu, kes on tõrjutud ning kellel pole sõpru ja samuti lapsed, kes tunnevad ennast üksikuna ja mahajäetuna või kes on kaotanud väga kalli inimese.
Programmis lapsele heaks ja toetavaks sõbraks võtab osa vabatahtlikust tugiisikust „vanem vend või õde“ oma südamesoojuse, hea tahte, ideede, oskuste, nõuannete ja isikliku eeskujuga.

Üleskutse
Seoses projektiga otsib MTÜ Maailm Lastele oma meeskonda alates 18-aastaseid aktiivseid ja energilisi, entusiastlikke inimesi, kellest võiks saada „vanem vend või õde“ tuge vajavale lapsele.
Kui oled valmis läbima koolituse, oled aktiivne ja kohusetundlik ning soovid panna ennast proovile, siis ära jäta võimalust kasutamata, et osaleda projektis „Vanem Vend, Vanem Õde - Võrumaa“
Rohkem infot www.maailmlastele.ee ja anna endast märku meili aadressil maailmlastele@gmail.com, telefonil +372 58 160 304 Katrin Tamberg, projekti koordinaator.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar