neljapäev, 13. september 2012

Liiklusohutuse päev 21. septembril kesklinna pargis

HEI NOOR!!

Kas su ratas vastab nõuetele? Oled selles kindel?Kas oskad ratast turvaliselt parkida? Oled selles kindel?
Kas tead kuidas hädasolijat aidata? Oled selles kindel? 
KUI EI SIIS ON SEE ÜRITUS JUST SINULE!!!!!!

Üritus on suunatud eelkõige noortele jalgratturitele! See tähendab, et kõik, kellel on jalgrattad, saavad testida, kas kõik ohutuks liiklemiseks vajalikud vahendid on rattale õigesti paigaldatud. Ja kui juhtubki, et mõni kodarahelkur on puudu, siis maanteeamet on välja pannud hea koguse helkureid, millega saab vajadusel rataste varustust täiendada.

Lisaks on kesklinna parki üles seatud erinevad keskused: G4S juhendab jalgrattureid, kuidas turvaliselt rattaid hoidlasse, puu või posti külge kinnitada, Hawaii Expressi ja politsei juhendamisel kontrollitakse rataste olukorda – kas kõik ohutuks liiklemiseks vajalikud helkurid on olemas ja õigesti paigaldatud, räägitakse kuidas õigesti kiivrit pähe panna, Võrumaa Autokool juhendab erinevatel stendidel, kuidas õigesti turvavööd kinnitada, peatuge sättida ning Eesti Punanerist räägib esmaabist õnnetuste puhul.

Samuti maalivad õpilased ürituse raames koolide läheduses asuvatele kõnniteedele ettevaatlikkusele suunatud hüüdlauseid.

Lastele ja noortele on abiks liikluseksperdid LÕVI LEO, SEBRA, SIILI ja HUNT.

Nii et noored jalgratturid, 21. septembril tulge oma ratastega kell 13.00 Kesklinna parki! Ärge unustage, et iga alla 16.aastane jalgrattur peab kandma kiivrit!

Noored, kes jalgrattaga tulla ei saa, tulge niisama üritusest osa saama, sest põnevad keskused annavad väärt nõu kõigile.

Ühtlasi tähistatkse üritusega Euroopa Koostöö Päeva, mille eesmärgiks on tähistada Euroopa territoriaalset koostööd ja jagada kohalikele kogukondadele ja üksikisikutele teavet koostööst tuleneva kasu kohta.

Üritust korraldab Võru linn koostöös Võru politseijaoskonna, Maanteeameti, Võru Noortekeskuse, AS G4S Eesti, Võrumaa Autokooli, Eesti Punane Risti, Hawaii Expressi, Ader Kinnisvara.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar